• head_bn_slider
  • head_bn_slider

Bédana topeng médis, topeng N95 sareng KN95

Bédana topeng médis, topeng N95 sareng KN95

Nembe, urang sadayana ngagaleuh masker. Kami parantos ngempelkeun sababaraha inpormasi di dieu

Beda antara topéng pelindung médis, topéng N95 sareng topéng KN95

1. Masker pelindung médis: saluyu sareng standar GB wajib Cina GB 19083-2010, épisiénsi tapis ≥ 95% (diuji kalayan partikel non minyak). Diperlukan lulus tes penetrasi getih sintétik (nyegah percikan cairan awak) sareng minuhan indikator mikroba.

2. topéng N95: sertifikasi NIOSH, épisiensi filtrasi partikel non minyak ≥ 95%.

3. topeng KN95: minuhan standar wajib GB 2626, sareng épisiensi filtrasi partikel non minyak langkung ti atanapi sami sareng 95%.

Sapertos dua kacang polong, tilu tingkat ka luhur metode uji épisiénsi topéng sami sami. Ku alatan éta, tingkat efisiensi filtrasi konsisten.

Kituna, urang mésér topéng NIOSH N95 sareng GB2626-2006 KN95 sami. Konci pikeun ngagem topéng nyaéta nutup ku raray, nyaéta, henteu aya kabocoran hawa! Mangga baca pitunjukna saksama sateuacan nganggo.

"Standar inti pikeun masker industri sareng masker produk konsumén sami. KN95 standar GB2626 henteu kunanaon, sareng KN90 cekap dina kanyataan. Ngan lamun staf médis gaduh percikan cairan awak, sareng nalika konsentrasi lingkungan anu luhur pisan, éta kedah ketat pisan. Tapi kudu diémutan yén sababaraha bintang éndah kalayan topéng anu sami, tapi henteu masalah pangaruh pelindungna. "Téknik 3M di luhur nyarios ka reporter ékonomi abad 21.

Sedengkeun pikeun frékuénsi parobihan topéng, teknisi anu parantos disebatkeun di luhur nyarios yén upami aranjeunna kotor sareng rusak, aranjeunna bakal ngarobihna dina tilu dugi ka lima dinten, atanapi upami staf médis angkat ka daérah anu terkontaminasi, aranjeunna bakal ngarobihna.

Nyatana, teu aya kasimpulan anu jelas ngeunaan waktos pangsaéna topéng N95 di nagara deungeun, kalebet saha, sareng teu aya peraturan anu aya hubunganana sareng waktos panggunaan topeng N95 di Cina. Sababaraha panaliti parantos ngalakukeun panilitian anu aya hubunganana sareng efisiensi panyalindungan sareng nganggo waktos topéng pelindung médis N95. Hasilna nunjukkeun yén saatos ngagem topéng N95 salami 2 dinten, épisiénsi tapis tetep tetep di luhur 95%, sareng résistansi pernapasan sakedik robih; efisiensi filtrasi ngirangan ka 94,7% saatos ngagem topeng pelindung médis N95 salami 3 dinten.

Nanging, topéng kedah diganti dina waktos upami kaayaan sapertos kieu:

1. Impedansi pernapasan ningkat sacara signifikan;

2. Topéng rusak atanapi rusak;

3. Nalika topéng henteu tiasa pas pikeun nyanghareupan pageuh;

4. Topéng kacemar (sapertos noda getih atanapi titisan sareng urusan luar negeri anu sanés);

5. Éta parantos dianggo dina bangsal individu atanapi kontak pasién (sabab topéng parantos kacemar);

6. Upami topéng ngandung karbon aktif, aya bau dina topéng.

Salaku tambahan, poin-poin ieu kedah diperhatoskeun nalika nganggo topéng

1. Ngumbah panangan sateuacan nganggo topéng, atanapi hindari noél sisi jero topéng nalika nganggo topéng, supados ngirangan kamungkinan kontaminasi topéng.

2. Ngabédakeun jero sareng luar, luhur sareng ka handap topéng. Sisi warna cahaya aya di jero sareng kedah caket kana sungut sareng irung, sareng sisi gelap kedah nyanghareup ka luar; tungtung strip logam nyaéta luhur topéng.

3. Entong meres topéng nganggo panangan, kalebet topéng N95. Anjeun ngan tiasa ngasingkeun virus dina permukaan topéng. Upami anjeun meres topéng ku panangan anjeun, virus bakal baseuh ku penyemprot, sareng anjeun tiasa katépaan ku virus.

4. Pastikeun yén topéng cocog sareng paséa. Metode tés saderhana nyaéta: saatos nganggo topéng, hembus heuras, sareng hawa na henteu tiasa bocor tina ujung topéng.

Nalika anjeun mésér topéng, anjeun tiasa ningali heula logo modél iket luar. Titik konci panungtung nganggo topéng penting pisan. Éta henteu ngan ukur bodas tapi ogé bodas!


Pos waktos: Okt-15-2020